Wie ben ik?

Ik ben Annemarie Kramer psychosociaal therapeut & coach. Samen met mijn gezin woon ik aan de rand van Urk en Tollebeek. Mijn missie is er zijn voor de ander ook als het even niet meer gaat.

Tijdens mijn jeugd kreeg ik te maken met verschillende vormen van verlies en rouw. Het heeft mij gevormd in mijn verdere ontwikkeling. Hier is het verlangen en mijn missie ontstaan namelijk er zijn voor de ander, als het alleen niet meer lukt. Hechting heeft namelijk alles te maken met rouw en dat maakt verlies in welke vorm dan ook zo pijnlijk.

Binnen mijn werkveld met verschillende doelgroepen, ontdekte ik dat met name het gevoel van niet echt gezien en gehoord worden bij velen aanwezig is. Gevoelens van het maar niet kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen die er zijn vanuit onze omgeving en maatschappij. Eigen grenzen worden hierbij vaak overschreden. Rouw in welke vorm dan ook lijkt diep te zijn weggestopt en emoties worden nauwelijks of niet op juiste wijze geuit. Dit kan zich uiteindelijk uiten in lichamelijke en/of psychische klachten.

Vanuit mijn christelijke achtergrond ben ik werkzaam als psychosociaal therapeut. Een stukje meelopen in het leven van de ander ervaar ik als een groot voorrecht. Het heeft mij gemotiveerd om van mijn passie mijn werk te maken.

Aan de CHE ( De Roos opleidingen) heb ik de opleiding gevolgd tot psychosociaal therapeut.

Door met jouw in gesprek te gaan, vormen we jouw hulpvraag. Het geboden traject sluit aan bij jouw als uniek persoon. Dit om het zelfhelend vermogen te activeren en jouw veerkracht te vergroten. De blokkades en mogelijk onderliggende factoren /drijfveren worden hierbij onderzocht wat inzichten geeft. Vanuit de geboden therapie worden handvatten gevormd hoe hiermee om te gaan, of hoe je alles kunt plaatsen in het hier en nu. Er wordt meer kwaliteit van leven ervaren als je leert te leven vanuit je eigen keuzes en verlangens. Je bent hierdoor meer in balans en in juiste verbinding met jezelf en van daaruit met de ander.

Ik werk integratief, dat betekent dat ik diverse methodieken en werkvormen combineer en daarbij kijk naar wat bij jouw aansluit.

Hierbij kan ook wandeltherapie worden ingezet en in overleg therapie aan huis.